Sally Nygårds

Great Barrier Reef

Kategori: Allmänt

Väcktes vid vid 8, blev upphämtade 8.40 och var utanför "samlings"stället kl 9.

Hela våran grupp gick till båten tillsammans, där fick vi ta av oss skorna i början av båten för att, jag vet inte varför, men ska väl hålla båten fräsh antar jag. 

Efter det fick vi simfötter och cyklop. Lederna gick igenom säkerhet om snorkling och båten osv och när dom var klar så kom en ledare oh hämtade mig och Greta till ett annat par och gick igenom säkerhet osv för dykning . Båtturen till revet tog 1.5-2 timmar och var sjuuuukt vågigt!!!! Vi fick åksjuketabletter innan vi började turen hehe. När vi kom till första revet så snorklare vi runt i kanske 30 minuter - en timme. Var såååå himla många fina och stora och färgglada och roliga fiskar!! Och några fula också. Iaf så åkte vi vidare efter ett tag.

På nästa stopp så drog vi på oss dykarutrustningen. Var sjukt tungt haha. Innan vi dök så testade vi teckenspråket just under vattenytan så vi förstod varandra, sen följde vi ett rep ner till botten också dök vi runt där i en halvtimme och kollade på revet och fiskarna och allt vad som fanns där, var jättefint och riktigt kul! När vi kom upp till båten igen så åt vi lunch, världsgod och jättefräscht!! För de som ville som var det möjligt att snorkla igen, men eftersom vi dykt i det området, just ätit, och var supermätta så hamnade vi på "övervåningen" på båten och somnade i en timme, (och brände mig) tills kaptenen kom och väckte oss och sa att vi snarkade, och jag skämdes jättemycket tills han sa att han skämtade.

På hemresan var det inte alls lika vågigt som på ditresan så det var skönt! Satt och pratade med kaptenen nästan hela vägen hem, och fick dykarcertifikat!!! Tycker det är så himla kul å fara på tourer eller göra saker när personalen visar att dom är intresserade och vill hjälpa. T e som när vi skulle dyka, mannen var jättesnäll och hjälpsam och ville att vi skulle känna oss trygg och dömde inte om vi gjorde fel, och kaptenen som var supersocial. Samma var det på Phillip Island när vi surfade, personalen ville verkligen att vi skulle lära oss och erbjöd hjälp hela tiden, då känner jag mig så säker och det blir inte alls jobbigt. Ett exempel på en av de läskiga tourerna var heldagstouren till Uluru, de två männen såg så ruggigt läskiga ut och hade sån stark dialekt och skämtade så grymt att man knappt vågade svara...

Iaf så när vi kom hem så hoppade vi i poolen i typ en timma hehe....